mandag 25. januar 2016

Rester og garnlager

"Nytt år, nye muligheter" er vel det gjennomgående temaet stort sett over alt i Januar måned. Radioreklamene som går for tiden er vel enten Roede og slanking, finansiering av forbruksgjeld og januarsalg om hverandre... Jeg har vel lenge hatt planer om å redusere garnlageret noe, så i år er vel intet unntak. Det er noe mystisk med det, det er så mye raskere å skaffe nytt garn enn det er å bruke det opp.

Men uansett, 2016 er allerede godt i gang, med mange planlagte prosjekter på idestadiet, noen allerede påbegynt og planer om både Pinneguri sin  #restefest2016 og Trivelig og Surrehue sin #javielskerlagerstrikk2016. 
Denne kan jeg like, lagergarn før nytt garn, ingen handling uten plan og noen godt fortjente unntak. Jeg er ikke så flink på å strikke opp smårestene med en gang, og der kunne jeg godt tenke meg å bli flinkere. Og det burde jo ikke være vanskelig, jeg har jo ei lita snuppe jeg kan utstyre med alt av votter, hårbånd og sløyfer, og sånt er jo glimrende resteprosjekter.

En annen ting jeg merker meg er at hvis jeg hadde planlagt prosjektene mine litt mer enn bare ett prosjekt av gangen, så hadde kanskje restene mine matcha bedre, og dermed kunne rester fra mange prosjekter små faktisk bli til noe, annet enn pene restegarnstuller. 

Nå i Februar skal Pinneguri ha samstrikk av Hverdagsjakka, og jeg planlegger en variant i alpakka, som er et av de garnslagene jeg har veldig mye rester i, i diverse farger. Kan bli spennende!

Jeg er i hvert fall godt i gang med Mysterievottene, og det er en skikkelig restefest, i tilfeldige rester av strømpegarn. 
Noen flere med restestrikk/lagerstrikk utfordringer?

2 kommentarer:

 1. Det er rart hvor det letter på samvittigheten å få brukt litt garn fra lageret. Det skal jeg også ha fokus på i år, iallefall i de prosjektene der det er mulig.
  Det høres ut som at du har gode planer for garnet :) Jeg synes det er viktig å kunne kjøpe litt garn også, for det gir iallefall mye inspirasjon for meg å få noe nytt i hus. Jeg startet også året med mysterievotter - i restegarn. Men tror du ikke jeg får for lite av hovedfargen.. hehe, slik går det når man ikke vet hva man strikker på :)
  Lykke til med garnslankingen!

  SvarSlett
 2. Det var nettopp det med å handle til nye prosjekt etter noen fra lager osv som gjorde meg motivert! For komplett kjøpestopp vet jeg bare ikke virker!
  Å, den evige restegarnsforbannelsen, må kjøpe mer for å få brukt opp restene. Men hva med å stokke om litt på fargene i vottene?

  SvarSlett

Tusen takk for all tilbakemelding!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.