torsdag 6. juni 2013

Besettelse

Noen ganger treffer inspirasjon så sterkt at det nesten kan minne mer om en besettelse. Slik har i hvertfall Karin Holmbergs bok Stilige sting virket på meg! Å lese hennes bok og blogg åpner øynene mine ikke bare for broderier, men for gjenbruk forbedringspotensialer rundt meg. Det er et godt motstykke til kommersialismen som samfunnet domineres av, og et evig mas om "Kjøp mer nå!" Spesielt da strikkede, heklede og broderte detaljer er på mye av det masseproduserte, kan man begynne å lure på hvordan det kan ha seg at klær koster mindre for forbrukeren nå enn det gjorde for noen år siden.


I hvertfall, en runde på biblioteket for noen uker siden, og jeg har ikke klart å slutte å tenke på broderier! Jeg har jo (som de fleste) vært innom korsstingsbroderier, og har vel et prosjekt liggende litt glemt og fortrengt i en skuff... Men bekreftelsen på at broderier behøver faktisk ikke kun være begrenset til bilder eller duker er befriende! Det får meg til å skissere mønster og tegne stiliserte former på post its og i hjørner på notater.Som med alle besettelser, de fører plutselig til handling.


 Har på følelsen at min egenbestemte garninnkjøpstopp har resultert i desto større stoff og broderi- innkjøp!


Jeg tror rett og slett jeg må gi etter for besettelsen og brodere noe!


2 kommentarer:

  1. Jeg synes det er kjempe gøy selv å finne ting som virkelig inspirerer. Når jeg leser bloggen din får jeg kjempe lyst å finne frem strikkepinnene og garn i flotte farger. Broderier har jeg ikke begitt meg ut på enda, men det skal selvfølgelig prøves :)

    SvarSlett
  2. Alltid gøy å lære noe nytt ;) Selv ganske så nybegynner på broderfronten.

    SvarSlett

Tusen takk for all tilbakemelding!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.