torsdag 30. januar 2014

Ferdig

Og så fornøyd! Forhåpentligvis blir den noe mykere etter et par runder i vask, hvis ikke ble nok dette en veldig stor smekke, men uansett, masse nyttige triks å ta med seg fra symaskinen hvertfall.



tirsdag 28. januar 2014

Flinking

På andre områder en blogging kanskje. Stabelen av ufotograferte prosjekter vokser seg større der den ligger til pynt på spisebordet (rydding står heller ikke på toppen av favorittaktiviter, sånn hvis du lurte). Prosjektet om å la mer garn forsvinne ut av lageret enn jeg fyller det på igjen halter og går, jeg tror ved siste telling at det er gått 12 gram mer inn enn ut, men så er det mange prosjekt på pinnene da.

I dag er jeg mest fornøyd med første skikkelige treningsøkt som er gjennomført på så alt for lang tid, nå satser jeg på at pågangsmotet og viljen til å komme seg ut fortsetter! Nå var det nemlig ingen unnskyldninger igjen som var gode nok til å komme meg på et treningssenter, det er ikke bare meg det påvirker lenger. Trening er ikke det morsomste i verden, men det må gjøres. Og så kan man føle ekstra god samvittighet for strikketøy i sofakroken etterpå. Så det nye motivasjonsverktøyet får være hvor ofte kan jeg klare å lage et "sprek strikkeblogger"-innlegg. Tror neste gang så blir det med ny treningsbag med hjem, så da er det kanskje til og med et bilde.

For å beholde garnbloggerpåskuddet, jeg har heklet en bitteliten ugle. Denne er som en test på en uglete bestemorsrute, for å teste størrelse på nål og garn og om uglene var morsomme nok til at det kan bli et helt teppe av det. Det kan absolutt det, så nå gjenstår bare å se hvilke farger som valget faller på, og gjøre ferdig enkelte andre prosjekter før jeg setter i gang med noe nytt.


Nå er det tid for kvelden, jeg har nemlig alt for mye å gjøre på jobb, prøver å være flinking der og!

lørdag 18. januar 2014

Reparere

Så mye bedre enn å kaste. Spesielt når den helt nye pysjbuksa i mykeste flanell går i stykker. Og den er kjøpt på salg.


Føler meg veldig flink!

torsdag 9. januar 2014

Neste prosjekt?

Hm, hva kan dette bli tro?


















For de mange mange strikkeprosjektene rundt omkring i huset var ikke nok liksom...

tirsdag 7. januar 2014

Årets første ferdige

Jeg har meldt meg på DUGG på Uformelt, som kort sagt går ut på å strikke mer enn en kjøper i løpet av et år. Det er skremmende akkurat hvor mye fortere det går å kjøpe garn enn å få bryt det opp igjen etterpå! I hvertfall, årets første ferdige, en liten jakke, av akkurat to nøster drops baby alpaca silk, kjøpt spontant på salg. Hva jeg da skal bruke de rosa og grønne nøstene som jeg hadde tenkt å bruke sammen med det hvite vet jeg ikke, men det får heller være et problem en annen gang. Uansett er det 100 gram ut av lageret (selv om bare 40 av dem var i 2014)


Oppskriften er fra Babystrik på pinde 3, Samsøe. Rilletrøje, strikket på pinne 2,5 mm.