torsdag 27. juni 2013

Vann til elefantene

Elefanter er store dyre som trenger mye vann. Nei vent nå litt, det er strikking dette handler om, er det ikke?
Joda!

Rose Hiver sitt nydelige Water for the Elephants mønster! Helt nydelige er de. Jeg er superfornøyd med disse, de passer glimrende og jeg fikk brukt opp et gammelt til overs nøste Sisu sammen med flotte Fabel. Jeg ser på vekten at et nøste hadde kanskje holdt, i stedet for å begynne på et nytt et til neste sokk som jeg gjorde, men da har jeg i hvertfall to like store restenøster til et småsokk eller stripeprosjekt. Føler trangen til noen striper nå...


søndag 16. juni 2013

Järvsö-søm

Jeg fant ut at jeg måtte bare gi etter for besettelsen, begynne et sted og brodere noe. Jeg fant en søt oppskrift på en pose til toalettsaker eller andre småting. Jeg synes mønsteret som var trykt i boken så så lite ut i forhold til stoffbiten som var spesifisert, og tegnet det av større på frihånd, og ser nå at jeg må finne en alternativ kanting, for at ikke broderiet skal forsvinne i knyttingen. Pytt pytt.
Dette er gøy! Jeg har aldri forsøkt meg på annet enn korssting tidligere, og det er vanskelig å få det jevnt og pent, men jeg er absolutt bitt av basillen. Det neste blir nålepute eller nålebrev tror jeg. Og jeg har skikkelig lyst å angripe mine ensfargede t-skjorter og singleter, og skaffe meg en svart hettegenser å sy på...

Bildebevis sier du?




Oppskriften og inspirasjonen er allt fra boken Stilige Sting, av Karin Holmberg (fantastisk dame med fantastisk blogg).

fredag 14. juni 2013

Verden trenger nerder

Det sies hvertfall så. En nerd kan defineres som noen som går ekstra inn for et kunnskapsområde, som er veldig dyktig på et ofte smalt felt. Tradisjonelt blir nerd kanskje forbundet med tenåringsgutter som sitter på rommet og utforsker teknologi. Her kommer teknologi-aspektet inn. Både nerd og teknologi er begrep som ofte skremmer jenter, slik at vi jenter som er nerder på dette feltet ofte føler oss litt alene (hvor mange damer i forhold til menn var ikke til stede på forrige fagmøte på jobben kanskje?)

Nå nærmer jeg meg poenget på dette ikke fullt så strikkerelaterte innlegget. Girl Geek Dinners. Konseptet høres jo helt genialt ut. Et sted å møte likesinnede.

Jeg tror kanskje jeg hadde feil forhåpninger, jeg ble litt paff over både gjennomsnittsalder og nivå av geek. (Det kan vel umulig være bare meg som mener at drakt og pumps ikke er helt geek?) Hvor er koderne? Fysikerne? De merkelige? De folkesky? (Jeg går akkurat inn i den der, bytt ut Fysiker med Statistiker så er jeg der...) Jeg vet at dette ikke er helt min drømmesituasjon, men "what does not kill you makes you stronger", jeg tror på personlig vekst ved å utsette seg for til tider ukomfortable situasjoner. Som å sykle til jobben. Gå på en fest der man ikke kjenner noen.

For min del var dette litt for mye ambisiøse ledertyper som ønsker seg en trygg arena der man kan være rosa og ikke trenger konkurrere med menn om å være leder.

Uansett, se, pretties!




Så mye som dette heftet har gått rundt i strikkeverden føler jeg at å fortelle at den hvite er Lene Holme Samsoe sin Bella Baby er helt unødvendig :D

Resten av fredagen skal brukes til nerding i kode og strikketøy!

(Pst, broderibesettelsen er der ennå, men det værste ga seg etter jeg faktisk fikk begynt, oppdatering i løpet av helgen)

torsdag 6. juni 2013

Besettelse

Noen ganger treffer inspirasjon så sterkt at det nesten kan minne mer om en besettelse. Slik har i hvertfall Karin Holmbergs bok Stilige sting virket på meg! Å lese hennes bok og blogg åpner øynene mine ikke bare for broderier, men for gjenbruk forbedringspotensialer rundt meg. Det er et godt motstykke til kommersialismen som samfunnet domineres av, og et evig mas om "Kjøp mer nå!" Spesielt da strikkede, heklede og broderte detaljer er på mye av det masseproduserte, kan man begynne å lure på hvordan det kan ha seg at klær koster mindre for forbrukeren nå enn det gjorde for noen år siden.


I hvertfall, en runde på biblioteket for noen uker siden, og jeg har ikke klart å slutte å tenke på broderier! Jeg har jo (som de fleste) vært innom korsstingsbroderier, og har vel et prosjekt liggende litt glemt og fortrengt i en skuff... Men bekreftelsen på at broderier behøver faktisk ikke kun være begrenset til bilder eller duker er befriende! Det får meg til å skissere mønster og tegne stiliserte former på post its og i hjørner på notater.



Som med alle besettelser, de fører plutselig til handling.


 Har på følelsen at min egenbestemte garninnkjøpstopp har resultert i desto større stoff og broderi- innkjøp!


Jeg tror rett og slett jeg må gi etter for besettelsen og brodere noe!